Javascript is Disabled in your browser please enable it
Smart&Creative

LIMBA ENGLEZA

Limba engleza este cea mai raspandita limba de comunicare internationala. Ea face parte din familia limbilor germanice occidentale. Este limba oficiala in Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Noua Zeelanda si este vorbita de milioane de locuitori din India, Filipine, Jamaica si alte zone din Asia si Africa. Este una dintre limbile oficiale si de lucru ale Organizatiei Natiunilor Unite.

Cursurile de limba engleza se organizeaza tot timpul anului la sediul SMART School Concept din Craiova, str. Savinesti, nr. 3

Cursurile SMART de limba engleza urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

SMART School Concept este singura scoala privata pentru studierea limbilor straine din Craiova in care corpul profesoral este format din personal tanar profesionist cu experienta capatata in sistemul educational de stat dar si privat, fiind in majoritate profesori nativi cu studii aprofundate in studierea limbilor straine (engleza, germana, spaniola, franceza si italiana), care nu sunt numai profesori dar si formatori.

Incepand cu anul 2014 Smart School Concept a devenit “Bronze Member” in programul Addvantage al  British Council, fiind recunoscuta de catre Universitatea Cambridge din Marea Britanie ca: “Authorized Preparation and Pretesting Centre”. Astfel, manualele selectate pentru lucrul in cadrul grupei vizează conţinutul şi structura examenelor Cambridge iar maniera de lucru facilitează familiarizarea cursantilor cu cerinţele prestigioaselor examene Cambridge (YLE – Young Learners English - Starters, Movers, Flyers, KET  – Key English Test, PET – Preliminary English Test, FCE – First Certificate in English, CAE – Cambridge English Advanced) !

LIMBA GERMANA

Limba germana face parte din familia limbilor germanice occidentale. Are peste 120 de milioane de vorbitori nativi. Este limba oficiala (sau co-oficiala) in Germania, Austria, Elvetia si este vorbita de milioane de nativi germani din Franta, Italia, Belgia, Danemarca, Luxemburg, Lichtenstein, Polonia, Rusia, Romania si din alte tari. Este o importanta limba de comunicare internationala. Limba germana este puternic flexionara (asadar are o gramatica complexa) si totodata puternic incorporanta (poate forma cuvinte compuse foarte lungi, exprimand oricand nuante noi, create de vorbitor). Germana prezinta diferente dialectale mari si a dezvoltat in timp si mai multe limbi literare. Dar limba folosita acum ca germana literara standard este comuna intregii Germanii, fiind singura utilizata in invatamant, in mass-media, in teatru. Cursurile de limba germana pentru copii organizate de SMART School Concept au ca scop dezvoltarea abilităţilor de bază (înţelegerea limbii vorbite, exprimarea orală şi interacţiunea în conversaţie) în scopul utilizării active a limbii germane în situaţii concrete si sunt susţinute de profesori nativi cu experienţă didactica recunoscuta.

Invatarea limbii germane in cadrul SMART School Concept este o provocare atat pentru copii, cat si pentru parintii care cred ca limba germana este o limba inabordabil de grea. Invatand prin joc, vom dovedi tuturor nu doar ca germana se poate invata de la 4 ani, ci si ca ea se poate preda intr-un mod atractiv, cu fise tematice, marionete, miscare, povesti in imagini, suport audio si video astfel incat copiii sa astepte cu nerabdare urmatorul curs.

Pentru limba germana pregatirea duce la obtinerea Diplomei de limba germana (DSD), GOETHE sau TestDaF

LIMBA SPANIOLA

Limba spaniola face parte din familia limbilor romanice, grupa ibero-romanica. Are peste 300 de milioane de vorbitori nativi. Este limba oficiala in Spania, toate statele din America Latina cu exceptia Braziliei, si este vorbita de etnicii hispano-americani din SUA si din numeroase alte tari. Este una dintre limbile de comunicare internationala si este limba de lucru a ONU. Desi are mai multe dialecte, limba standard este destul de unitara si este inteleasa si vorbita in toate teritoriile amintite. Desi are unele caracteristici fonetice proprii, pronuntia limbii spaniole nu prezinta o dificultate pentru romani. Lexicul prezinta asemanari cu limba romana si italiana. Gramatica este complexa, mai apropiata de cea franceza si italiana.

In cadrul cursurilor de limba spaniola, sunt urmarite cinci orientari catre “Comprensión de lectura” (citire), “Redacción” (scriere), “Gramatica” (folosirea limbii spaniole), “Comprensión auditiva” (ascultare) si “Comunicación verbal” (conversatie). Daca ne-am propune rezumarea in cateva cuvinte a fiecaruia dintre aceste cinci aspecte, am constata faptul ca se atinge un echilibru intre partea creativa, de care copilul abunda la aceasta varsta, si partea riguroasa, care presupune o intelegere a conceptelor comunicationale, de redactare, comprehensiune etc.

Toate aceste abilitati sunt cultivate in cadrul cursurilor noastre, copiii dumneavoastra putandu-se dezvolta intr-un mediu prielnic, care, dincolo de aceasta latura a limbilor straine, educa diferentierea dintre joc (activitate educativa, care presupune, pe langa atmosfera antrenanta, si o serie de reguli) si joaca (activitate recreativa, cu scopul deconectarii).

Pentru limba spaniola pregatirea duce la participarea cu success la examenele pentru obtinerea diplomei DELE !

Diplomele de limbă spaniolă DELE sunt certificate complementare programelor învățământului oficial al limbilor străine în multe instituții și în plus reprezintă o sursă de promovare personală în domeniile academic și profesional. Diplomele de limbă spaniolă DELE sunt utile pentru a înlesni promovarea profesională și accesul la sistemul educativ din Spania și din cele peste 100 de țări în care se realizează acest examen.

LIMBA FRANCEZA

Limba franceza face parte din familia limbilor romanice occidentale si are mai multe sute de milioane de vorbitori raspanditi pe toate continentele. Este limba oficiala (sau co-oficiala) in Franta, Belgia, Elvetia, Luxemburg, Monaco, Andorra, Canada; este vorbita curent in fostele colonii franceze si in multe alte tari din Africa, Asia si Oceania. Este una dintre limbile oficiale si de lucru ale Adunarii Generale a ONU. A fost si in mare masura continua sa fie limba de cultura a celei mai mari parti din Europa si este, dupa engleza, cea mai raspandita limba de comunicare internationala.

In Romania se pot sustine examene in limba franceza pentru urmatoarele diplome DELF (Diplome d'Etudes en Langue Francaise) si DALF (Diplome Approfondi de Langue Francaise), diplome oficiale ale Ministerului Educatiei din Franta.

LIMBA ITALIANA

Limba italiana face parte din familia limbilor romanice, grupa italo-romanica. Are peste 100 de milioane de vorbitori nativi. Este limba oficiala (sau co-oficiala) in Italia, Elvetia, San Marino, Vatican. Este una dintre limbile de comunicare internationala. Italiana are numeroase dialecte, insa limba literara este unitara. Pronuntia limbii italiene are o singura dificultate, aceea a consoanelor duble, inexistente in limba romana. Pronuntarea corecta usureaza insa scrierea corecta a acelorasi consoane duble. Lexicul, in covarsitoare masura de sorginte latina, prezinta numeroase asemanari cu lexicul romanesc, gramatica fiind mai degraba asemanatoare cu cea franceza.

In Romania se pot sustine examene in limba italiana pentru urmatoarele diplome CELI (Certificato di lingua italiana), respectiv CILS (Certificato di italiano come lingua straniera)